home

Videregående skole i Frankrike

      I samarbeid med norske utdanningsmyndigheter tilbys forskjellige programmer på franske lycéer. Hvert år reiser ca. 45 norske elever til Frankrike for å begynne på videregående skole der.
Husk søknadsfrist 1. april !
 
      Et opphold i Frankrike gir deg mer språk, mer kultur og flere venner! Året gir deg minner for livet og er med på å forme deg som person. Du blir mer selvstendig, får mer perspektiv og mye mer kunnskap. I tillegg får du et helt spesielt innblikk i landets kultur og språk.
Med franskkunnskaper øker også dine sjanser og valgmuligheter i jobbmarkedet. Du blir en interessant medarbeider i bedrifter med forbindelser over hele verden.
 
      Tidligere elever har klart seg meget bra i fransk skole og oppnådd svært gode resultater. De understreker alle den helt spesielle opplevelsen de har hatt ved å tilbringe et skoleår i Frankrike.

       Avtaler mellom Norge og Frankrike gjør at to forskjellige programmer tilbys norske ungdommer:
3-årig program: studieforberedende utdanning, opptak fra 10. klasse eller Vg1, ikke nødvendig med fransk på forhånd.
1-årig program: tilsvarer Vg1 studieforberedende, opptak fra 10. klasse, med fransk i ungdomsskolen.

      De utvalgte skolene (i Rouen, Bayeux, Lyon) har i mange år tatt imot norske elever. Programmene er godkjent i Norge, og elevene får støtte fra Statens Lånekasse.
Alle programmene har svært gode stipendordninger.

Mer info her hos Institut français


anefDenne websted er administrert av fransklærerforeningen i Norge. Vi ønsker at flere elever velger fransk som valgfag.