Det er nyttig med fransk!

- Frankrike er et stort land som er langt frem med høyteknologi. Tenk bare på de raske togene TGV; Airbus flyene; Ariane-raketten som skytes fra Fransk Guyane i Søramerika; Rafale-flyet!

- Frankrike har mange store internasjonale selskap i mange ulike bransjer som L'Oréal, Michelin, Peugeot, BNP-Paribas, Total, Dassault, Lafarge, France Telecom, Carrefour, Saint-Gobain, Alcatel-Lucent, etc.
(Kanskje er det noen der hvor du kan få deg jobb senere?)

- Eller hva med fransk mat og drikke? Du kjenner sikkert både "baguette, croissant, vins de Bordeaux, Rosé de Provence, Crémant de Bourgogne, Champagne, escargots, cuisses de grenouille, Chablis, quiche lorraine, Cognac", og mange flere...!!

- Fransk kultur er stor i verden med både en lang tradisjon med kjente forfattere (flest nobelpriser), en stor filmproduksjon og sanger (både tradisjonelle og moderne).

- Torbjørn Jagland er nå leder for Europarådet og er godt i gang med å lære seg fransk. Tenk om han hadde gjort det før!

- Syklisten Thor Hushovd bor i Sør-frankrike og snakker flytende fransk!

- Fotballandslaget-spilleren Daniel Braathen spiller med suksess i Toulouse!

- Kjenner du til "Coeur de Pirate"? en ny ung stjerne fra Québec. Hør på her > eller Stromae fra Belgia? Se her >

- Fransk er det nr. 2 i verden som mest vanlig andre fremmedspråk i skolen (etter engelsk)!

- Du kjenner sikkert til filmfestivalen i Cannes, men hva med 'festival du film francophone en Acadie' i Nouveau-Brunswick? Se her:
http://www.ficfa.com/

anefDette websted er administrert av fransklærere som har lyst til at flere elever velger fransk som valgfag.
Contacter le webmestre pour proposer d'autres pages ou des corrections